Skip to content

På hodet i anti-stress

september 2, 2012

Sen kveldstime. Stearinlys og yogamusikk. Med skolestart, barnehagestart og jobbestart, blir det lite tid igjen. Da er yoga genialt, og min favoritt for en liten time-out er «Klovnen». Å se verden opp ned hjelper mot det meste.

Okei, jeg skal innrømme at jeg plundret litt helt i starten. Datt liksom ned før jeg hadde kommet meg opp. Men etter noen gangers forsiktig prøving sto jeg en dag fjellstøtt balanserende med beina oppå armene, og en ro senket seg i meg. Så nå står jeg der og titter bort på stearinlyset på stuebordet fra den litt snodige vinkelen – helt til hodet sier fra at det er lei og beina truer med å skli ned.

Helst sene kvelder når det er ro i huset. Hvis jeg ikke starter for seint, tar jeg en innledende avspenning, og kanskje noen flere øvelser, men det funker også med bare noen få minutter i «klovnen» dersom dagene er travle.

Før sommeren prøvde jeg Bikram Yoga, som jeg likte godt. Men akkurat nå har jeg ikke tid til slikt, og da er yoga på stuegulvet akkurat det jeg trenger.

Har du noen yoga favoritt-øvelser? Tidligere har jeg gått på kurs på flere steder, men jeg fant til slutt min favorittyoga på Yggdrasil yogaskole. Her var det akkurat mitt type ambisjonsnivå, ikke altfor strengt (og man trengte heller ikke være spesielt myk heller).
Har du  noen «kjappe tips» for en timeout som gir anti-stress i hverdagen din, hører jeg gjerne fra deg!

Her står de i «klovnen» på rekke og rad!

Reklamer
2 kommentarer
  1. Jeg har god nytte av selvlært meditasjon, inspirert av litt av hvert. Eller å lese. Ved å lese øker jeg konsentrasjonen og fjerner forstyrrende elementer, dermed finner jeg ro og får mer energi. Derfor forsøker jeg å lese en del bøker hver måned, men det er ikke alltid så lett som jeg ønsker. Det betyr bare at jeg må fortsette å holde fokus på å lese.

  2. Å lese er veldig bra! Men akkurat nå får jeg ikke lest annet enn faglitteratur – og aviser da:) Min neste skjønnlitterære bok på listen er «Indias datter» – anbefalt av svigermor! Leser du noe bra for tiden?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: