Skip to content

Trist skolestart

september 4, 2012

Første skoledag. Dagen har endelig kommet, og forventningene er skyhøye. 6-åringene blir spurt hele sommeren: «gleder du deg til å begynne på skolen?». Så er endelig dagen kommet. Det er glede, spenning og sitrende forventning.
Trygt sammen med mor eller far eller kanskje begge to, tar de små oppstilling i skolegården. Noe av det mest spennende skal skje; oppropet.  

Jeg hadde selv en førsteklassing, og han sto og holdt et fast tak i hånden min og hvisket «tenk om hun glemmer meg»… Selvsagt gjorde hun ikke det. Alle ble ropt opp og fikk komme frem og ta rektor i hånden og bli henvist til klassen sin.

Men i Vestfold skjedde ikke det. Da alle de andre 60 barna hadde blitt ropt opp og gikk av gårde til sine klasserom, var det fire små barn igjen i gymsalen. De hadde gledet seg til å være inkludert på lik linje med alle andre, men det skjedde altså ikke.

Saken står omtalt i lokalavisen Sandefjords blad, og i kommentarfeltet under saken er det ulike reaksjoner. Mange skjønner tydeligvis ikke hvor viktig det er for små og store som til daglig opplever å være annerledes enn andre – å kunne få delta på lik linje med andre – når de har muligheten.

Her hadde skolen sjansen til å gjøre skolestarten til en god opplevelse for alle, men i stedet ble det en dårlig start for fire barn i Vestfold. Klønete håndtert!

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: