Skip to content

Felles avmarsj

oktober 16, 2012

I høst var det skolestart, og med den kom nemlig et nytt begrep inn i vår familie. Følgegruppe. Sånt noe hadde vi ikke da jeg var liten.
Vi gikk liksom bare til skolen, vi.  Vel, i god tid før skolestart, fikk jeg forståelsen av at det er følgegruppe som gjelder. Som en annen mor sa til meg «De snakket så mye om følgegruppe at jeg begynte å lure på om han ikke fikk begynne på skolen hvis vi ikke var i en følgegruppe!»

Ved porten møtes de. Hver morgen. Det er blitt mørkt om morgenen, og i dag var det regn i luften. Men når vi kommer ut, er det alltid godt, og nå gjelder det å løpe raskt bort til møtestedet. Ingen vil komme sist, alle vil komme først (selv om jeg som pedagogisk forelder alltid prøver å si at «alt trenger ikke være en konkurranse»). I dag står èn og venter, og når de fem gutta og dagens følgemamma er på plass, legger de av gårde mot en ny skoledag. Fem gutter som selv synes de er ganske store, ser små ut der de trasker i vei med sine store sekker…

Så vi ble entusiastisk med. Vi kjente knapt noen av dem, men vi ble nå en skikkelig real følgegruppe. Fem medlemmer. For fem dager i uken. Fast følgedag. Keep it simple. Her i huset er det far som hittil har fått følgejobben, siden mor er så usigelig treg om morgenen….I starten kalte han dem for en saueflokk som han måtte bruke sin høge, myndige røst overfor, men i det siste er han blitt mer fornøyd med disiplinen:)
De andre morgenene har det vist seg å være svært oppdragende – vi må få 6-åringen ut på samme tid hver morgen, og det er garantert tidligere enn det vi (les:jeg) ellers hadde klart. I tillegg venner de seg til å komme seg til skolen på beina, de plukker opp noen trafikkregler på veien, og de blir kjent med hverandre underveis. Ikke dermed sagt at de nødvendigvis leker med hverandre på skolen, men  kjent blir de – og vi foreldre også.
Så konklusjonen er: følgegruppe, yes we can!

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: