Skip to content

Bra blogger

Jeg er overrasket over hvor enormt mange blogger som finnes – og hvor stort mangfold det er. Geert Lovink oppgir i artikkelen «Blogging, the nihilist impulse» at det er over 100 millioner bloggere på verdensbasis (og artikkelen er fra 2007, så nå er det kanskje flere?). Da er det jo utrolig at du fant akkurat min:)

Her er noen av de bloggene jeg hittil har funnet frem til – som gir meg noe. Alle tips blir selvsagt tatt imot med stor entusiasme!

Forskningsblogger:
Jill Walkers Rettberg blogg http://jilltxt.net/ har jeg brukt skamløst de siste dagene til å hente tips og inspirasjon fra. Som forsker ved Universitetet i Oslo og blogger siden 2000, formidler hun kunnskap om blogging på en inspirerende måte.

En annen forskningsblogger med en oppdatert og innholdsrik blogg er Toril Elvira Mortensen, torillsin.blogspot.com.

Sunniva Rose er en doktorgradsstipendiat i kjernefysikk, og jeg liker godt hvordan hun på bloggen sin utfordrer våre stereotype oppfatninger av henholdsvis rosabloggere og «fysikk og kjemi-folk».

Nettstedet forskning.no har en laaang rekke bloggere som er ansatt i diverse forskningsinstitusjoner, universiteter og høyskoler. Det er akkurat disse jeg skal undersøke i min masteroppgave. Liselotte Aune Lee er en blogger i nøyaktig samme kategori som meg. Under mottoet «Live. Love. Laugh» tar hun en master, er aktiv på mange hold, og blogger underveis. Fin for meg å følge!

Mitt hovedinteressefelt er blogger som handler om Politikk- og samfunn. Her er det mange å ta av, og jeg regner med å oppdatere denne relativt hyppig. Jeg er ikke alltid enig med verken Vampus.blogspot.com eller redaktør av =Oslo, Anlov P.Mathiesen, men jeg setter pris på stemmene deres, som ofte kan være kritiske «motrøster». Anlov og flere journalisters blogger finnes på journalisten.no

Journalist og forfatter Øyvind Holen blogger på oyvindholen.wordpress.com – spesielt likte jeg artikkelen Jævla bra byline. Selv om den er skrevet i 2009, er den aktuell fremdeles.

Frilansjournalist Anders Sømme Hammer blogger fra Afghanistan på andershammer.com
Liker spesielt godt at han legger ut innlegg fra afghanere som er skrevet i «jeg-form» samt mange flotte bilder både fra krig og der mer «hverdagslige» livet i det krigsherjede landet.

To av mine kusiner blogger fra sitt eksotiske globetrotter-liv på kariogtrude.blogg.no – vel verdt å følge med på!

Astrid Meland skriver kommentarer i VG, men har også bloggen astridmeland.wordpress.com

I bladet Mamma nr. 5-2012 sto det en fin artikkel om «mammablogger» – men som ikke «bare» er mammaer – en spennende sak som resulterte i mange nye bekjentskaper med nye blogger.
De to intervjuede var:
susannekaluza.com – Susanne Kaluxa, journalist i Dagbladet som også er mor og blogger.
mammadamen.com- kommunikasjonsrådgiver, blogger og mamma, Karianne Gamkinn.

De to anbefalte følgende blogger:
erunderveis.com
paasandaker.blogspot.com
hei-astrid.blogspot.com
frokenmakelos.com
camulen.blogspot.com
tennfjord.wordpress.com
pappaliv.com
jegerjonathan.blogspot.com
maddam.no

Jeg har ikke fått sjekket alle ut ennå – but I will…

Mammablogger:
Siden jeg selv er mamma til to, titter jeg iblant innom noen av «mammabloggene». Blant dem jeg hittil har funnet som er morsomme og velskrevet er:

lammelaartanker.wordpress.com
mandagsmamma.blogg.no
kafjordolga.blogspot.com

ingridsblogg.no har mange lekre oppskrifter og inspirerende ifht kosthold og trening, selv om jeg må innrømme at jeg ikke er helt «der» selv.

Mange flere finnes – så det kommer nok flere:)

Angående pappabloggen jegerjonathan.blogspot.com lurte jeg litt på om den burde stå i kategorien; «Liverpool», da tittelen er «You`ll never walk alone». Altså; ingen som er sammen med en dedikert fotballelsker – kan forbli uberørt. Det vil si – jeg kan allerede høre min mann protestere med et brøl; «Dette handler ikke om fotball, men om Liverpool!». Så; etter fjorten år (guri malla, er det sååå lenge) med påvirkning: javel – så blir det noen spede heiarop fra meg også. Så for andre som er kommet kortere i dette «tett på Liverpool-samlivet» kan bloggen til forfatter av boken «Liverpoolhjerter», Ragnhild Lund Ansnes, være et sted å begynne. På nettstedet www.liverpoolhjerter.no finner du blant annet en ganske artig blogg. Hvis du er enda litt hardere rammet kan kanskje også bloggen mittanfield.com være noe for deg?

Jeg synes også bloggen pappaliv.no virker bra – selv om jeg bare kikket raskt innom:)

Trening og livsstil? Sikkert en jungel av blogger – en jeg har sans for er Kari Jaquesson  http://karijaquesson.blogg.no/

Flere kommer!

Reklamer
2 kommentarer
  1. Takk for lenke til meg!

  2. Fint å følge din blogg også, interessant lesning og gode tips ( blogger o.a.)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: